8. 6. 2016

Wolfgansee Challenge, 3.místo

Kdeže loňské sněhy jsou a to doslova. Letos nás přivítalo nádherné počasí, které prostě u jezera musí bejt. Start přesunut do městečka Strobl, což je vždycky příjemné a aspoň divácky atraktivní.
Tak jdem na to: dvoukolová patnástistovka v křišťálově blankitné vodě, lezu pátej, kapánek naštván na sebe, že jsem řádně neměl opečovaný brejličky a total se mlžili.
Neopren mi taky nešel extra rychle sundat a ještě 15''penalizace za dřívější nasednutí na kolo. Tak to by stačilo.Víc už se asi zmrvit nedalo:)
Tak konečně sedám na kolo a hurá do hor. Teda nejdřív ujet po stezce 5km. Poté ostrá levá a začne brutální střecha po šotolinové cestě končící vrcholem ve 1350mnm.  Začínám pomalu stahovat ztrátu. Z mlhavého oparu po pár výškových metrech se vyjasní a začne prádelna. Po hodině se vyškrábu na vrchol, kolo na záda, přelez přes ohradu a hurá dolů.
Trať není technická, přesto to dost na kamínkách v zatáčkách ustřeluje. Dostávám se na třetí místo s jedním borcem v zádech. Spolu to doburácíme do cíle.
Rychlé depo a šup na běh, on vyrazil jak srnka, lehký atletický krok přes kotníček. Mě to trochu dýl trvá,  ale rozběhnu to. Hravá, převážně rovinatá běžecká trať je namotná v přilehlém lese a dřevěných mostíkách u  jezera. Prohrávám souboj o druhé, takže bronz. Můj parťák Honza Děbnár si doběhl shodně pro bronz ve věkové kategorii.

Závod, zázemí, hodný rakouského mistrovství. Kdo hledá pěkný, dostupný závod vřele doporučuji.



Žádné komentáře:

Okomentovat