30. 10. 2014

XTERRA World Championship, Maui, Hawaii, 21.místo

                       
Letos na Maui panovalo zvláštní počasí, nejdříve spíše víc pršelo než opalovalo, v okolí ostrovů  kroužila Ana, ale ne ta, co je chladná z rána (naštěstí) a ta s sebou přinesla rozbouřené moře, kalnou vodu a řádění žraloků. Většina plaží byla nějaký ten den zavřena. Na bikové trati se dalo jezdit pouze omezeně, já si zrovna vybral den, kdy po 15km ke mě přijela motorka, že je dál takové bahno, že to nelze projet a já v momentě měl 30kg kolo a následoval sešup s kolem na zádech pěškobusem směrem k dálnici...








   








V den závodu to bylo jiné kafe.....

Krušnohorské duo Honza a Honza













 Moře bylo docela neklidný, kačák se nekonal, bylo to jak v pračce, mrskali jsme se tam, jak kapříci při výlovu rybníka:).....
popisek u lifeguarda na pláži














Závod na Maui je tradice, magický, krutý, prostě TOP. Loterie. Jednou to vyjde lépe, někdy hůře. Každý se zde potýká s menšími či většími problémy ať na trati nebo při přesunu. O tom je závodění pro nás Evropany cestující přes půl světa zajímavější o zážitky.
Pro mě se závod vyvíjel tak, že po plavání jsem ztrácel trochu více na čelo a pomalu jsem se sunul dopředu. Trať je nejdříve spíše do kopce, následuje sešup a konec nekonečné zatáčky, hopzastromy, singlíky v trávě mezi golfovými míčky, technicky hravá zvládnutelná, ale ve finále, když už je člověk trochu prásklej těžká na koncentraci. Přijel jsem v kontaktu, ale už ne na čelo závodu. S tím, že se pokusím o solidní běh, ale tady už všichni běží cucajk. Sunu se přes známá jména, jede se hoptrop, někdo nevydrží se silami a to je ve vedru poprava. Ke konci svádím tuhej boj o umístění do 20. místa.Ve sprintu podléhám vítězi XT Brasil Molletovi.
Padám na trávník, mám toho plný brejle a jsem rád, že to mám za sebou. Závod byl dobrej, ten dělaj závodníci a ty práskli do kočárů. Jsem rád, že jsem to zkusil,  zase o něco zkušenější. Chyby jsou jasnější.

Říci, že to bylo špatný na Maui, když je slunce, moře a klid asi ne, že?

Gratulace všem českým závodníkům, kteří se zdárně poprali s tímto těžkým závodem!

Chci říci a poděkovat všem, kteří mě podporují velké MAHALO!!

XTERRA World Champs Results

XTERRA Worlds Highlight VIDEO




Žádné komentáře:

Okomentovat