23. 9. 2014

TNatura European Cup Bohijn (Slovinsko), 2.místo


Its long way to the Bohijn....ale stojí to za to. Poprvé ve Slovinsku, alpský ráz, slovanská krev. Křišťálové jezero Bohijn pod majestátným Triglavem naskýtá nepřeberné množství sportovních aktivit. Ideální místo pro triatlon, tuplem pro terenní.
Pořadatelům politická změna u kormidla přinesla komplikace, trasa se musela měnit, my oželeli finiš na biatlonovém areálu v Pokljuce. Nakonec zkrácené verze tras do několika okruhů udělalo ze závodu napínavou šou do konce.
V den závodu vymeteno, voda krásných 15st. neopreny povoleny:) Obvyklá hra na kočku a myš s komisaři od ETU při přejímce. Ne fakt neplánuju jet na kole až do depa a seskočím dříve....atd.
Tak hurá na tu koupačku...držím se po prvních 750m vepředu, v čirém jezeru je krásně vidět, takže plavání někomu v nohách je lehčí. Do depa vybíhám společně s Codensem, přezouvám rychleji a pádím na kole co to jde. Biková trať není na nějaké taktizování, jeden delší kopec po kamenech, šotolině ostatní rovina po poli a sjezd, žádná extra technika. Šrot, bomby...vydržíš nevydržíš, končíš.
Na začátku hýřím aktivitou, jedeme ve třech a snažíme se dojet dvojici před námi (Thijs, Kubek). V předposledním okruhu se nám to daří, poslední okruh a čtvrtý výjezd do kopce rozdá karty. Začátek rozjíždím já, nástup Thijse, nástup Coddense atd. nahoře jsem čtyři a takto dojedeme do depa.
Šest okruhů po 1,2km jeden strmilovák.  Po prvním okruhu ve třech, po druhém ve dvou, již se to naděluje. Snažím se držet krok s Kris Codensem. Přetahovaná začíná, na rovině ho stahuji, po kopci mám zase díru asi 15vt. Takthle to je po každém kole. V předposledním ho zkouším docvaknout, jo chybí mi kousek a o ten kousek je holt lepší. V cíli nás dělí třicet, zkušeně a výkonností mi do dal pěkně. Bylo to napínavý. Slušnej souboj. Třetí dobíhá Jim Thijs.


Results: http://www.triathlon.org/results/result/2014_pokljuka_etu_tnatura_cross_triathlon_european_cup/265565

Díky Baze za support. 

Žádné komentáře:

Okomentovat