2. 11. 2013

Xterra World Champs, Maui 2013

Po roce opět na Maui, pokaždé jiná zkušenost. Pořád mě ten ostrov baví:) Závod byl opět situován do nového prostředí Kapalua resort, luxus největšího kalibru (hotel Ritz), golfovou smetánku vystřídají upocení maníci v plavkách:)
V den závodu bezvětří, slunce pralo už od brzkého rána. Moře tentokráte mírumilovné, bez větších vln. Elita
startovala kousek od Age Group. Já si stoupl mezi Schumana a Rubena. Hodně jsem plaval v moři, těšil se na něj. Nakonec žádná mela , vylejzal a vyjížděl  ve slušné skupině obklopen Thijsem, Carlonim a Rubenem. Rusafa na nic nečekal a neskutečným tempem to smažil dopředu. Prostě se pozná, že ten borec má v nohách pár svěťáků v bikách. Trať biku je z velké části změněna.První část kola vede stejně jako běh po slámě, v prachu a pěkně do kopce. Nekonečné zatáčky, hravé trailíky, nahoru-dolu. Ke konci člověk neví vůbec kde je, závěr je hodně přemotaný zatáčkami.
Já se pomalu sunul dopředu, předjel vítěze z Prachatic Schumanna, poté mě dojel Middaugh s Lebrunem a vyjel s nima nahoru. Což je zhruba hodiny jízdy. Ve sjezdu jsem ztratil kontakt, jel chvilku sám, než jsem v dlouhém stoupání šel přes Marceaua a do depa přivalil s Murrayem. V jedné zatáčce jsem se poroučel k zemi a vyválel se v prachu. Zdržení pár vteřin. Z depa jsem vyrážel celkem v dobré kondici za mohutného pozbuzování českých fandů (docela jich na ostrově žije dost). Běh je na tom otevřeném slunci peklem, žádná změna se nekonná, opět se stoupá do nebes. Z člověka se řine pot, je to smažba ve vlastní šťávě. Pět občertvaček je akorát, tradičně dva kelímky vody jeden na sebe, druhej do sebe. Ale ta trať baví, žádná rovinatá onanie:) Hodně se to míchá, dvě míle před cílem jdu přes Atkinsona, přední skupinka je na dostřel, ještě jednoho zvládnu. Po přeběhu pláže už jen cílová rovinka a cíl. Dobíhám lépe než loni. Přede mnou ani za mnou nejsou žádní saláti. Je to závod závodů, spravedlivá trať. Hodně překvapil Asa Shaw, který neměl dobrou sezónu. Conrad hodně kritizoval trať. ktará se kvůli němu předělávala. Jsou náznaky, že se možná závod přesune zpátky na Makenu.

Všem českých závodníkům blahopřeju k dosaženým výsledkům, je to fakt těžkej závod!!
Děkuju všem partnerům za podporu, holce za zázemí, rodině a ti kteří to sledovali a napsali mi nějaký ohlas.
Ze závodu bude pořízen díky Standovi Bartůškovi záznam na ČT4.

Vybavení:
bike: Specialized Sworks Epic 29er
gumy: Fast Trak Control 2.0
tretry:  Specialized Terra Trivent
maratonky: Nike Streak 4
výživa: Red Bull Shot
kamera: GoPro 3

výsledky:
http://jtltiming.com/results/x-maui13.html

záznam ze závodu:
http://vimeo.com/77957855









Žádné komentáře:

Okomentovat